Na hlavný obsah

Súd nariadil stiahnutie obvinení voči dozorcom, ktorí strážili Epsteina

Nekontrolovali ho každých 30 minút, ako mali.

Súd nariadil stiahnutie obvinení voči dozorcom, ktorí strážili Epsteina
Na archívnej snímke Jeffrey Epstein. Foto: SITA/AP

Súd v New Yorku v pondelok (3. 1.) nariadil stiahnutie obvinení voči dvom dozorcom, ktorí sa priznali k zanedbaniu svojich povinností v auguste 2019, keď zodpovedali za stráženie finančníka Jeffreyho Epsteina. Ten počas ich služby spáchal vo väznici samovraždu. Informovala o tom v utorok (4. 1.) agentúra AP.

Príslušníci väzenskej stráže Tova Noel a Michael Thomas sa vlani v máji priznali, že nekontrolovali Epsteina v jeho cele každých 30 minút, ako mali v popise práce. Záznamy o kontrolách upravili tak, aby vyvolali dojem, že si svoje povinnosti riadne plnili.

Obaja v máji minulého roka súhlasili, že odpracujú 100 hodín verejnoprospešných prác a budú spolupracovať s vyšetrovaním, píše na svojej webovej stránke stanica BBC. Obvinenia mali byť stiahnuté v prípade, že budú tieto podmienky dodržiavať po dobu šesť mesiacov.

https://twitter.com/HotNewHipHop/status/1477797831494803462

Federálna prokuratúra 13. decembra v právnom dokumente vyhlásila, že dozorcovia splnili podmienky dohody a prokuratúra v prípade pokračovať nebude. Tá minulý týždeň žiadala stiahnutie obvinení. Sudkyňa manhattanského okresného súdu Analisa Torresová žiadosti vyhovela v pondelok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet