Na hlavný obsah

Súd nespochybnil dôvodnosť trestného stíhania Norberta Bödöra, vysvetlila špeciálna prokuratúra

Prokurátor podal proti rozhodnutiu sťažnosť.

Súd nespochybnil dôvodnosť trestného stíhania Norberta Bödöra, vysvetlila špeciálna prokuratúra
Na archívnej snímke obvinený nitriansky podnikateľ Norbert Bödör. Foto: TASR

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal proti nedeľnému (16. 1.) rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) prepustiť obvineného nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra na slobodu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd (NS) SR. Potvrdila to hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

„V tejto súvislosti však zdôrazňujeme, že všetky súdy – Špecializovaný trestný súd a Najvyšší súd SR – ktoré opakovane rozhodovali o väzbe obvineného, potvrdili dôvodnosť vedeného trestného stíhania, ako aj jednotlivých väzobných dôvodov, a to aj po podaní obžaloby vo veci Dobytkár. Inými slovami, potvrdili správnosť a zákonnosť konania vyšetrovateľov NAKA a prokurátorov ÚŠP,“ uvádza sa v stanovisku ÚŠP.

ÚŠP dodal, že k nálezu Ústavného súdu došlo výlučne z dôvodu formálno-procesnej chyby ŠTS pri rozhodovaní o predĺžení väzby, spočívajúcej v spornom výklade detailných ustanovení rozvrhu práce ŠTS. „Aj v aktuálne posudzovanom prípade (korupcia v kauze Valčeky) súd nijako nespochybnil dôvodnosť vedeného trestného stíhania obvineného N. B.,“ ukončil ÚŠP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko