Na hlavný obsah

ŠÚKL má nového riaditeľa, Zuzanu Baťovú vystrieda Peter Potúček

Baťová bola vo funkcii vyše 5 rokov.

ŠÚKL má nového riaditeľa, Zuzanu Baťovú vystrieda Peter Potúček
Na snímke Zuzana Baťová. Foto: TASR

Štátny ústav na kontrolu liečiv (ŠÚKL) povedie od februára 2022 Peter Potúček. Na poste riaditeľa a generálneho tajomníka úradu vystrieda Zuzanu Baťovú, ktorá bola vo funkcii od 7. septembra 2016. Ako informovala hovorkyňa ŠÚKL Magdaléna Jurkemíková, Baťová požiadala o uvoľnenie z funkcie na vlastnú žiadosť.

„Chcem sa poďakovať kolegom ako aj širokému okruhu partnerov za dlhé roky spolupráce. Som presvedčená, že novému riaditeľovi odovzdávam vedenie dobre fungujúcej štátnej inštitúcie. Doktora Potúčka poznám ako odborníka z praxe, a preto mám dôveru, že ŠÚKL bude v správnych rukách a že bude zabezpečená kontinuita procesov,“ uviedla Baťová.

Potúček bude ústav viesť do ukončenia riadneho výberového konania. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Pracoval na viacerých manažérskych pozíciách

Potúček vyštudoval Farmaceutickú fakultu Univerzity Komenského v Bratislave, odborné vedomosti čerpal aj na univerzite v Taliansku. V Štátnom ústave na kontrolu liečiv pracoval v rokoch 2005 až 2010. Pracovné skúsenosti v odbore získal aj na viacerých manažérskych pozíciách v komerčnom sektore. 

„Prichádzam do prostredia, ktoré mi je známe, čo považujem za výhodu, pretože v čase pandémie je potrebné pre správne rozhodnutia vedieť sa rýchlo orientovať. V rámci ochorenia COVID-19 je dôležité tiež nepretržite sledovať trendy a byť v úzkom kontakte s Európskou liekovou agentúrou a ďalšími odbornými autoritami. Verím, že aj v spolupráci s ministerstvom zdravotníctva budeme prinášať ľuďom na Slovensku moderné a bezpečné lieky, rovnako tak budeme ako Štátny ústav pre kontrolu liečiv zodpovedne plniť svoju úlohu v systéme,“ povedal Potúček.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko