Na hlavný obsah

Sulík: Ak sa bude na vláde hlasovať o povinnom očkovaní, budem proti

Minister hospodárstva chce skrátiť karanténu na 5 dní.

Sulík: Ak sa bude na vláde hlasovať o povinnom očkovaní, budem proti
Na snímke minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS). Foto: TASR

Minister hospodárstva a líder koaličnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík je naďalej proti povinnému očkovaniu. Povedal to v stredu (19. 1.) po rokovaní vlády. „Nevidím v tom žiadnu pridanú hodnotu,“ konštatoval a dodal, že keby sa o povinnom očkovaní hlasovalo na vláde, bude hlasovať proti.

Podľa Sulíka by povinné očkovanie znamenalo zvýšenie korupcie. „Tí, ktorí sa raz nechcú zaočkovať, nedajú sa ani naďalej, ale za sumu pokuty, ktorú by mohli dostať, sa budú snažiť podvodným spôsobom získať potvrdenie o očkovaní,“ povedal minister.

Testovanie nezaočkovaných zamestnancov vo firmách bude naďalej len jeden raz do týždňa, nie dvakrát. „Došlo k omylu,“ povedal Sulík. Povinnosť testovať nezaočkovaných platí zatiaľ do konca januára. „Neviem povedať, čo bude vo februári,“ priznal minister. Je za to, aby sa zamestnávateľom testy preplácali.

Sulík verí, že skrátenie karantény, ku ktorému podľa jeho slov určite príde, bude zo súčasných desiatich dní na päť, a to bez ohľadu na to, či je človek zaočkovaný alebo nie. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský po rokovaní vlády pripustil, že pri variante omikron a sektorových výpadkoch zamestnancov môže prísť ku skráteniu karantény, pričom „zaočkovaní budú mať karanténu kratšiu.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko