Na hlavný obsah

Petra Vlhová získala malý krištáľový glóbus za slalom

V rakúskom Schladmingu bola rýchlejšia len Shiffrinová.

Petra Vlhová získala malý krištáľový glóbus za slalom
Na snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v utorňajšom (11. 1.) nočnom slalome Svetového pohára v rakúskom Schladmingu druhé miesto, ktorým si v predstihu zabezpečila malý glóbus pre najlepšiu slalomárku sezóny.

Rýchlejšia bola len Mikaela Shiffrinová, ktorá sa skvelou jazdou v 2. kole posunula z 5. pozície až na najvyšší stupienok. Američanka tak dosiahla 47. víťazstvo v slalome a v triumfoch v rámci jednej disciplíny prekonala historický rekord legendárneho Švéda Ingemara Stenmarka, ktorý zvíťazil 46-krát v obrovskom slalome.

Vlhová, ktorá vyhrala päť z predošlých šiestich slalomov sezóny, bola opäť najrýchlejšia po 1. kole, v súčte časov napokon na svoju rivalku tesne nestačila.

„Chcela som vyhrať, takže to ma trošku mrzí, ale dokázala som vyhrať malý glóbus v polovici januára, čo je výnimočné. Tie pocity sa mi miešajú,“ povedala Vlhová bezprostredne po pretekoch pre RTVS.

„Nebolo jednoduché dnes súťažiť, každý hovoril o glóbuse, druhá jazda nebola úplne ideálna, ale dala som do toho maximum a nakoniec je z toho skvelé druhé miesto,“ zhodnotila svoj výkon. „Tieto preteky boli veľmi dôležité, pretože boli posledné pred olympiádou, pocity sú dobré, konečne si môžem vydýchnuť,“ dodala.

Na čele hodnotenia disciplíny má pred Shiffrinovou nedostihnuteľný náskok 220 bodov. V programe Svetového pohára sú ešte slalom vo švédskom Aare (12.3.) a francúzskom Méribel (19.3.), v hre je teda už len 200 bodov.

V minulosti slovenská reprezentantka vyhrala hodnotenie slalomu SP aj v sezóne 2019/2020. Vlani ju klasifikovali na tretej pozícii, no stala sa víťazkou veľkého glóbusu za triumf v celkovej klasifikácii. V ročníku 2018/2019 skončila Vlhová v klasifikácii slalomu SP tretia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport