Na hlavný obsah

Taliansko od februára uvoľní obmedzenia pre cestujúcich z krajín EÚ

Opatrenia sprísnilo v decembri pre variant omikron.

Taliansko od februára uvoľní obmedzenia pre cestujúcich z krajín EÚ
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Taliansko uvoľní od februára obmedzenia pre cestujúcich z EÚ. Tým bude odvtedy stačiť preukázať sa pri vstupe do tejto krajiny potvrdením o očkovaní, nedávnom prekonaní covidu či negatívnym výsledkom testu na koronavírus.

Nebudú však už musieť podstúpiť preventívnu karanténu. Informovala o tom v stredu (26. 1.) agentúra AFP s odvolaním sa na oznámenie tamojšej vlády.

Opatrenia v tomto smere sprísnilo Taliansko v decembri, keď došlo k nárastu prípadov nákazy novým koronavírusovým variantom omikron. Od cestujúcich začalo vtedy pri vstupe do krajiny požadovať test na koronavírus a v prípade nezaočkovaných aj absolvovanie päťdňovej karantény.

V súlade s najnovším dekrétom talianskej vlády bude cestujúcim z krajín EÚ od februára na vstup do Talianska stačiť už len covidpas. Ten uvádza, či je jeho nositeľ očkovaný, či ochorenie COVID-19 nedávno prekonal alebo mal negatívny výsledok testu na koronavírus.

Komisár Francesco Paolo Figliuolo, ktorý je v Taliansku zodpovedný za protipandemické opatrenia, v pondelok (24. 1.) povedal, že Taliansko už zrejme dosiahlo vrchol aktuálnej vlny nákazy spôsobený šírením variantu omikron, keďže denne tam už pribúda menej prípadov tohto vysokonákazlivého variantu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet