Na hlavný obsah

Tatar dal gól a asistoval, diablom výrazne pomohol k výhre

Černák nebodoval pri triumfe Tampy.

Tatar dal gól a asistoval, diablom výrazne pomohol k výhre
Tomáš Tatar strieľa gól do siete Columbusu. Foto: SITA/AP

Slovenský hokejista Tomáš Tatar pomohol v noci na piatok v NHL gólom a asistenciou k víťazstvu New Jersey 3:1 nad Columbusom. V 32 zápasoch sezóny nazbieral 17 bodov (8+9).

Devils potvrdili zlepšenú formu, dosiahli štvrtý triumf z uplynulých piatich duelov. Zároveň pokazili míľnik Jakubovi Voráčkovi, český krídelník Blue Jackets nebodoval vo svojom jubilejnom 1000. zápase v základnej časti.

Tatar otvoril skóre už v 51. sekunde, keď sa po prihrávke Jespera Bratta ocitol sám pred bránkou hostí a bekhendovým blafákom si vychutnal Joonasa Korpisala.

V závere zápasu potom asistoval pri góle Jacka Hughesa do prázdnej bránky. Útok Tatar (1+1), Hughes (1+2), Bratt (1+1) ťahal New Jersey, dokopy získal sedem kanadských bodov. Slovenský krídelník odohral 15 minút, počas ktorých zaznamenal aj dva plusové body a tri strely na bránku.

Z tzv. taxi tímu si „diabli“ pred zápasom stiahli Mariána Studeniča, ktorý si počas šiestich minút pripísal jeden mínusový bod. Tretí Slovák v zostave Devils,  obranca Christián Jaroš odohral deväť a pol minúty, odsedel si menší trest za držanie a rozdal dva bodyčeky.

Tampa Bay s Erikom Černákom zdolala Calgary 4:1. Ruský útočník Nikita Kučerov sa po dlhej absencii vrátil do zostavy dvojnásobného obhajcu Stanleyho pohára a na triumfe sa podieľal dvomi asistenciami.

Černák počas 18 minút na ľade vyslal dve strely na bránku, rozdal štyri „hity“, nazbieral dva plusové body a dostal aj menší trest za hrubosť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport