Na hlavný obsah

Odmenu za očkovanie získajú aj seniori, ktorí sa do konca januára zaočkujú aj bez registrácie

Informoval o tom minister financií.

Odmenu za očkovanie získajú aj seniori, ktorí sa do konca januára zaočkujú aj bez registrácie
Na snímke minister financií SR Igor Matovič. Foto: TASR

Ministerstvo financií upravilo podmienky pre získanie odmeny za očkovanie seniorov nad 60 rokov. Na štvrtkovej (13. 1.) tlačovej konferencii o tom informoval šéf rezortu financií Igor Matovič (OĽANO).

Termín, dokedy musia seniori očkovanie absolvovať, aby získali odmenu, je 31. január. Termín pre registráciu na očkovanie bol doteraz 15. januára, podľa Matoviča však najnovšie dostanú odmenu i tí, ktorí sa zaregistrovať nestihnú, ale sa zaočkujú bez prideleného termínu.

„Do 31. 1. ak prídu aj bez zaregistrovania na očkovanie, tak očkovanie sa počíta,“ uviedol minister.

Na termín očkovania aktuálne čaká 6 914 zaregistrovaných ľudí nad 60 rokov. „Je tam riziko, že by termín nemuseli dostať,“ vysvetlil Matovič zmenu podmienok.

Očkovaciu prémiu označil za úspech. Seniori sa podľa neho dali zaočkovať treťou dávkou v oveľa väčšej miere, ako ukazoval prieskum agentúry Focus. Ten hovoril o 426 000 dôchodcoch, v skutočnosti ich bolo o 204 000 viac.

O ďalšej finančnej motivácii aj pre iné vekové skupiny ministerstvo neuvažuje „Omikron už nepredbehneme, bude v očkovaní oveľa rýchlejší ako kapacita očkovacích centier,“ vyhlásil Matovič.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko