Na hlavný obsah

Termíny prijímacích skúšok na gymnáziá či stredné odborné školy sú známe

Závisieť to bude aj od overovania špeciálnych schopností.

Termíny prijímacích skúšok na gymnáziá či stredné odborné školy sú známe
Na ilustračnej snímke študenti gymnázia. Foto: TASR

Termíny prijímacích skúšok pre školský rok 2022/2023 na gymnáziá, stredné odborné školy, školy umeleckého priemyslu či na konzervatória budú v máji. Prijímacie pohovory na stredné športové školy sú naplánované na obdobie od marca do mája. Informuje o tom ministerstvo školstva.

Prvý termín prijímacích pohovorov pre odbory vzdelávania, v ktorých sa nevyžaduje overenie špeciálnych schopností, zručností a nadania, je stanovený na 2. alebo 3. mája, druhý na 9. alebo 10. mája

Pri odboroch vzdelávania, v ktorých sa vyžaduje overenie špeciálnych schopností, zručností a nadania, sa uskutoční prvý termín prijímacích pohovorov 4. až 6. mája. Druhý termín bude od 11. do 13. mája.

Overenie špeciálnych schopností, zručností a nadania v odboroch vzdelávania sa na stredných športových školách koná v dvoch fázach.

Prvá fáza, ktorá sa zameriava na overenie športového výkonu, sa uskutoční od 21. marca do 14. apríla pre všetky druhy športov. Druhá fáza – psychodiagnostické vyšetrenie, má dva termíny. Prvý je od 4. do 6. mája, druhý od 11. do 13. mája.

Termín pre zverejnenie zoznamu uchádzačov podľa výsledkov prijímacieho konania pre školský rok 2022/2023 je podľa rezortu školstva 18. mája.  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko