Na hlavný obsah

Umelecké školy aj centrá voľného času dostali zelenú

Nástup do nich však sprevádzali chaos a neistota.

Žiaci sa môžu od pondelka (10. 1.) vrátiť aj k svojim krúžkom. Zatiaľ však nie v školách, ale mimo nich. S rovnakými opatreniami sa otvorili jazykové školy, základné umelecké školy (ZUŠ) aj centrá voľného času (CVČ). Nástup do nich však sprevádzali chaos a neistota.

Či žiakov po prázdninách privítajú, mali ZUŠ či CVČ zvážiť podľa aktuálnej epidemickej situácie v okrese. V piatok (7. 1.) vydal rezort školstva informáciu, že posúdiť ju má nie covidový automat, ale sami riaditelia.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

V piatok poobede už nejaké oficiálne informácie aj stanoviská bolo ťažké zistiť, tak teda sme si povedali, že otvoríme,“ hovorí Veronika Madarász, riaditeľka ZUŠ v Nových Zámkoch.

Za dva víkendové dni mnohí nestihli informovať rodičov ani žiakov a pre strohé informácie sa na rýchle otvorenie niektorí nevedeli ani len pripraviť.

„Presné pravidlá ešte zatiaľ nevieme, nakoľko covidový automat ešte nie je spustený,“ uviedla Katarína Kovácsová, riaditeľka CVČ v Galante.

Podmienky fungovania si preto tiež určili sami. Niektorí bez obmedzení, iba s povinným rúškom či testom, iné zariadenia zrušili napríklad aj skupinové vyučovanie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko