Na hlavný obsah

V centre Skalice vybuchli propán-butánové fľaše, zranili sa dvaja ľudia

Explózia nastala v dodávke s rýchlym občerstvením.

Vo štvrtok (20. 1.) došlo v centre Skalice k výbuchu propán-butánových fliaš, následne vypukol požiar, pri ktorom zasahovali hasiči. Pri výbuchu sa zranili dvaja ľudia, informuje trnavská krajská polícia na facebooku.

„Podľa prvotných informácií malo priamo na ulici vybuchnúť, v dodávke s rýchlym občerstvením, viacero plynových bômb. Po silnej explózii museli záchranári urýchlene previesť jednu osobu s vážnymi zraneniami do nemocnice. Zranil sa aj náhodný okoloidúci,“ opísali policajti.

Tlaková vlna podľa nich poškodila aj blízko stojace objekty a vozidlá. Policajti uzavreli miesto udalosti a kriminalistický výjazd v týchto chvíľach zisťuje príčiny a okolnosti mimoriadnej situácie.

Hasičom sa už podarilo lokalizovať požiar. „Na mieste udalosti zasahujú profesionáli z Holíča a dobrovoľní hasiči zo Skalice,“ napísal na sociálnej sieti Hasičský a záchranný zbor.

„Na miesto sme vyslali aj špeciálny posttraumatický tím, ktorý je pripravený pomôcť zvládnuť celú situáciu zasiahnutým obetiam. Právnu kvalifikáciu a ďalšie informácie k prípadu poskytneme neskôr, keď to situácia dovolí,“ doplnila polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny