Na hlavný obsah

V Miloslavove sa zhromaždila skupina ľudí, polícia dohliada na verejný poriadok

Na osobnej slobode obmedzila dvoch ľudí.

Polícia v priebehu nedele (9. 1.) popoludnia dohliada na verejný poriadok pri zhromaždení v obci Miloslavov v okrese Senec. Informuje o tom bratislavská krajská polícia na facebooku.

„Doposiaľ sme prípady narušenia verejného poriadku ani páchania inej protiprávnej činnosti nezaznamenali,“ znela prvotná správa, ktorú napísali policajti.

Neskôr polícia aktualizovala informáciu s tým, že obmedzila dve osoby na osobnej slobode – na mieste totiž nevedeli hodnoverne preukázať svoju totožnosť. Predviedli ich na príslušné policajné oddelenie. Niektoré prípady budú kontrolovať aj hygienici.

„Celkovo 14 osôb bolo skontrolovaných a následne budú z dôvodu porušenia aktuálne platných pandemických opatrení oznámené na príslušný úrad verejného zdravotníctva. Prípady narušenia verejného poriadku sme nezaznamenali,“ dodala polícia.

Podľa informácií, ktoré odzneli vo večerných Správach RTVS, prišla približne stovka ľudí protestovať pred dom jednej z aktérok incidentu. Policajti uzavreli ulicu. Protest nebol ohlásený, preto začali dav postupne vytláčať. Na protest sa ľudia organizovali cez sociálne siete.

Polícia zatiaľ nikoho neobvinila. Naďalej analyzuje informácie získané z mobilov tínedžerov. Taktiež čaká na znalecké posudky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny