Na hlavný obsah

V Pittsburghu sa zrútil most len niekoľko hodín pred návštevou Bidena

V okolí začal aj unikať plyn.

V Pittsburghu sa zrútil most len niekoľko hodín pred návštevou Bidena
Na snímke zrútený most v americkom Pittsburghu. Foto: SITA/AP

V americkom meste Pittsburgh sa v piatok (28. 1.) zrútil cestný most, a to len niekoľko hodín pred návštevou Joea Bidena. Prezident má v meste hovoriť okrem iného o balíku investícií do infraštruktúry, ktorý zahŕňa financie na údržbu ciest a mostov.

Podľa šéfa mestských hasičov Darryla Jonesa utrpelo desať ľudí zranenia, z ktorých troch odviezli do nemocnice. Nik však nie je v ohrození života.

Most v parku Frick Park východne od centra Pittsburghu sa zrútil okolo 6.00 h miestneho času. Podľa Jonesa na ňom boli v čase nešťastia asi štyri vozidlá vrátane autobusu verejnej dopravy s asi tromi cestujúcimi.

Po zrútení mosta začal v okolí unikať plyn pre poškodené potrubie, únik sa však podarilo čoskoro zastaviť. Príčina zborenia stavby je podľa Jonesa zatiaľ nejasná. Starosta Ed Gainey povedal médiám, že naposledy most kontrolovali v septembri minulého roka.

Most stál len niekoľko kilometrov od miesta, kde Biden prednesie prejav o svojich ekonomických plánoch vrátane obrieho infraštruktúrneho balíka v hodnote asi bilióna dolárov, na ktorom sa vlani zhodli obe hlavné politické strany v USA. Súčasťou investičného opatrenia sú aj financie na údržbu často zastaranej infraštruktúry.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet