Na hlavný obsah

Vlhová skončila v Slovinsku na 15. mieste, vyhrala Hectorová

Slovenka sa takto umiestnila už po 1. kole.

Vlhová skončila v Slovinsku na 15. mieste, vyhrala Hectorová
Petra Vlhová počas 1. kola obrovského slalomu v Slovinsku. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v sobotu (8. 1.) po 2. kolách obrovského slalomu v slovinskej Kranjskej Gore 15. miesto. Naň sa dostala už po prvom kole a svoje celkové umiestnenie si teda nevylepšila.

Slovenska prišla do cieľa v čase 2:18,34 a na víťaznú Saru Hectorovú zo Švédska stratila 2,55 s. Druhá skončila Francúzka Tessa Worleyová (+0,96) a tretie miesto si napokon ukoristila Talianka Marta Bassinová (+1,32).

„Ťažko sa to hodnotí, dnes mi to vôbec nevyšlo. Je z toho 15. miesto, ale zajtra je nový deň a už som to hodila za hlavu. Chcem sa už sústrediť na slalom,“ uviedla po pretekoch rodáčka z Liptova.

Prvé kolo

Vlhová sa na strmú trať vydala so štartovým číslom 4. Hoci jej poňatie bolo agresívnejšie ako v prípade jej predchodkyne Mikaely Shiffrinovej, v niektorých oblúkoch si akoby brzdila a neprechádzala nimi tak hladko.

V cieli bola o tri stotiny sekundy pomalšia než Američanka. Lepšie časy zajazdili postupne mnohé pretekárky s vyššími štartovými číslami a slovenskú reprezentantku vytlačili až do druhej desiatky výsledkovej listiny 1. kola.

„Od začiatku až do cieľa som sa trápila a bojovala som s traťou. Je veľmi rozbitá a nie je tam žiadne svetlo, išla som veľmi zle,“ skonštatovala kriticky v cieli Slovenka po prvom kole.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport