Na hlavný obsah

Vlhová skončila v prvom super-G sezóny na 18. mieste

Zvíťazila Brignoneová.

Vlhová skončila v prvom super-G sezóny na 18. mieste
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR/AP

lovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila vo svojom prvom super-G sezóny 18. miesto. V nedeľňajších (16. 1.) pretekoch v Zauchensee sa tešila z víťazstva Talianka Federica Brignoneová, ktorá dosiahla čas 1:10,84 minúty.

Druhá skončila Corinne Suterová zo Švajčiarska s tesným mankom štyri stotiny sekundy a tretia finišovala Ariane Rädlerová z Rakúska (+0,17 s). Líderke celkového poradia disciplíny Sofii Goggiovej z Talianska preteky nevyšli a obsadila 19. priečku.

Vlhová absolvovala po sobotnom zjazde druhý štart v rýchlostných disciplínach v tomto ročníku SP a prvý v super-G. Na trať sa postavila s číslom 4 a od úvodu sa snažila o agresívnu jazdu, na treťom medzičase bola priebežne prvá, no záverečný úsek nezvládla podľa predstáv a po chybe prišla do cieľa so stratou.

„Išlo sa mi celkom dobre i napriek tomu, že som urobila veľkú chybu, tak pocit bol dobrý. V podstate som išla neskoro a potom som nestíhala ďalšie bránky. Tréneri mi hovorili, aby som si zobrala viac miesta nad bránkou, ale bohužiaľ, urobila som chybu. Boli to moje prvé preteky v tejto sezóne, takže sme spokojní,“ povedala Vlhová vo videu Zväzu slovenského lyžovania (ZSL).

Na víťaznú Brignoneovú mala manko 90 stotín sekundy a obsadila 18. miesto. Pripísala si tak trinásť bodov do hodnotenia SP a v celkovom poradí sa z druhého miesta opäť priblížila k vedúcej Mikaele Shiffrinovej, ktorá v Zauchensee neštartovala. Po nedeli stráca na Američanku už len 37 bodov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport