Na hlavný obsah

Vo Viedni protestovalo proti povinnému očkovaniu zhruba 40 000 ľudí

Demonštrovalo sa aj v Nemecku.

Vo Viedni protestovalo proti povinnému očkovaniu zhruba 40 000 ľudí
Protesty proti povinnému očkovaniu vo Viedni. Foto: SITA/AP

Zhruba 40 000 ľudí v sobotu (8. 1.) demonštrovalo vo Viedni proti povinnému očkovaniu proti covidu-19, ktoré v Rakúsku začne platiť od 1. februára. Informovala o tom agentúra DPA. Tisíce odporcov očkovania či ďalších opatrení protestovali tiež v niektorých nemeckých mestách, najviac sa ich podľa DPA zišlo v Hamburgu.

Približne 16 000 ľudí prišlo podľa policajných zdrojov v Hamburgu na demonštráciu s heslom „Ruky preč od našich detí“. V Nemecku očkujú deti vo veku od päť do 11 rokov od decembra.

Väčšie manifestácie sa konali aj v nemeckých mestách Magdeburg, Freiburg a Schwerin. Desiatky ľudí demonštrovali proti protipandemickým opatreniam tiež v Berlíne.

Do ulíc vyšli opäť aj ľudia opäť v rakúskej metropole, kde sa podľa polície zišlo cca 40 000 protestujúcich. Ľudia niesli rakúske vlajky a transparenty s nápismi „Nie vakcinačnej povinnosti“.

Situácia sa nakrátko vyhrotila, keď polícia pochod zastavila a vykonávala kontroly niekoľkých ľudí. Podľa serveru denníka Kronen Zeitung kontrolovala údajne nebezpečné predmety u niekoľkých účastníkov a niekoľkých ľudí zadržala. Nasadených bolo na demonštráciu asi tisíc policajtov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet