Na hlavný obsah

Vodiči sanitiek stále nedostali sľúbenú odmenu 350 eur

Napísali list premiérovi.

Vodiči záchrannej a zdravotnej dopravnej služby sa opäť domáhajú vyplatenia 350-eurovej odmeny. Napísali preto list premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO).

Štát tento benefit vyčlenil ešte v závere minulého roka pre zdravotníkov, ktorí pomáhajú v boji s pandémiou. Vodičom sanitiek či pilotom záchranárskych vrtuľníkov však odmenu nepriznali.

Viac ako 50 miliónov eur vyčlenil štát pre zdravotníkov ako poďakovanie v boji s pandémiou. Jednotlivci si tak prilepšia o 350 eur. V tabuľke s menami poberateľov bonusov však chýbajú isté profesie.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Štát zabudol na vodičov dopravnej zdravotnej služby, ktorých je 800 až 1 000 a na vodičov záchrannej zdravotnej služby,“ uviedol predseda Asociácie dopravnej zdravotnej služby Michal Bahelka.

Títo ľudia však prichádzajú k pacientom s ochorením COVID-19 ako prví, riskujú svoje zdravie, preto žiadajú odmeny tiež. Asociácia dopravnej zdravotnej služby poukázala na problém už viac ako pred mesiacom na tlačovej konferencii. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO) im vtedy prisľúbil nápravu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko