Na hlavný obsah

Voľby by vyhral Hlas-SD, Smer-SD ho už dobieha

Z koaličných strán by najväčšiu podporu získala SaS.

Ak by sa parlamentné voľby konali v januári, vyhrala by strana Hlas-SD so ziskom 17,8 percenta hlasov. Na druhom mieste by skončila strana Smer-SD s podporou 16,3 percenta voličov. Tretia by bola strana SaS s 11,1 percenta hlasov. Do parlamentu by sa dostalo osem strán.

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza, ktorý sa konal 19. až 26. januára na vzorke 1 017 respondentov.

Do parlamentu by sa dostalo aj Progresívne Slovensko s podporou 8,3 percenta. Nasledovalo by hnutie OĽANO s ôsmimi percentami a strana Republika so ziskom 7,8 percenta hlasov. S podporou 6,1 percenta by sa do NR SR dostalo aj hnutie Sme rodina a poslednou stranou by bolo KDH s 5,8 percenta.

Pred bránami parlamentu by skončili Aliancia so ziskom 4,4 percenta, tiež ĽSNS (4,3 percenta), SNS (3,9 percenta) a strana Za ľudí (3 percentá).

Hlas-SD by v NR SR obsadil 33 kresiel, Smer-SD 30 a SaS 21. Za Progresívne Slovensko by do parlamentu zasadlo 15 poslancov, za OĽANO tiež 15, za Republiku 14, za Sme rodinu a KDH zhodne po 11 poslancov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko