Na hlavný obsah

Výbuch po dopravnej nehode v Ghane si vyžiadal najmenej 17 mŕtvych a 59 zranených

Došlo k zrážke motocykla s kamiónom vezúcim trhaviny.

Výbuch po dopravnej nehode v Ghane si vyžiadal najmenej 17 mŕtvych a 59 zranených
Ilustračná snímka- výbuch v Ghane. Foto: TASR

Prinajmenšom 17 ľudí zahynulo a 59 ďalších utrpelo zranenia pri obrovskom výbuchu, ku ktorému došlo vo štvrtok (20. 1.) na západe Ghany v dôsledku zrážky motocykla s kamiónom vezúcim trhaviny. Informovala o tom v piatok (21. 1.) tamojšia vláda, z ktorej vyhlásenia citovala agentúra AFP.

Nehoda sa stala v dedine Apiate, neďaleko mesta Bogoso a asi 300 kilometrov západne od ghanského hlavného mesta Akkra. Po výbuchu ostala v zemi obrovská priehlbina a desiatky domov sa zmenili na kusy dreva a kovu. Záchranári sa spod trosiek pokúšali vyslobodiť preživších.

„Celkovo bolo bohužiaľ potvrdených 17 obetí na životoch a 59 zranených,“ povedal ghanský minister pre informácie Kojo Oppong Nkrumah. Ďalej uviedol, že podľa prvotných zistení išlo o zrážku – kamióna, prevážajúceho trhaviny určené pre ťažobnú spoločnosť, motocyklu a tretieho vozidla -, ktorá sa navyše udiala v blízkosti elektrického transformátora.

Viaceré osoby sú v kritickom stave

Minister dodal, že spomedzi 59 zranených je 42 osôb ošetrovaných v nemocniciach a iných zdravotníckych zariadeniach, pričom viaceré z nich sú v kritickom stave.

Ghanský prezident Nana Akufo-Addo oznámil, že na mieste pomáha tiež armáda. „Je to skutočne tragická udalosť a v mene vlády vyjadrujem hlbokú sústrasť rodinám zosnulých,“ uviedol.

Vláda oznámila, že osoby v kritickom stave prevezie do nemocníc v metropole Akkra. Polícia zároveň vyzvala dediny v okolí nehody, aby sprístupnili svoje školy i kostoly na prijímanie prípadných ďalších ranených.

Na miesto nehody vyslali tím policajných a vojenských expertov, aby zabránil prípadnej ďalšej explózii a aby po nehode tiež dohliadol na bezpečnosť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet