Na hlavný obsah

Výpadky vlakov na západnom Slovensku pretrvávajú

Naďalej chýbajú rušňovodiči.

Výpadky vlakov na západnom Slovensku trvajú. Štátny dopravca v nedeľu (23. 1.) zverejnil ďalšie odrieknuté vlaky. Denne nevypravuje desiatky plánovaných spojov. Naďalej chýbajú rušňovodiči. Ministerstvo dopravy plánuje čoskoro spustiť náborovú kampaň.

Minulý týždeň nepremávalo na regionálnych linkách do Bratislavy takmer 80 spojov. Tento týždeň hlásili odrieknutých spojov o čosi menej. V niektorých vlakoch, najmä ráno a popoludní, bola však tlačenica.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Najviac výpadkov zaznamenali na trati Trnava – Bratislava, až 28 spojov denne. Obmedzenia boli aj na úsekoch z Bratislavy do Komárna, Senca, Nových Zámkov, Pezinka, Malaciek a Kútov.

„Robíme všetko preto, aby k výpadkom vo forme odrieknutých vlakov na tratiach nedochádzalo, prípadne, ak je to nutné, dochádzalo iba minimálne. Zo dňa na deň sa však situácia s nedostatkom zamestnancov v prevádzkovej profesii rušňovodič v Železničnej spoločnosti Slovensko, bohužiaľ, vyriešiť nedá. Cestujúcim sa za spôsobené nepríjemnosti a zníženie komfortu pri cestovaní ospravedlňujeme,“ povedal hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáš Kováč.

Ministerstvo dopravy začne od utorka (25. 1.) s náborovou kampaňou na prilákanie nových rušňovodičov, napríklad aj zvýšením priemernej mzdy. V súčasnosti chýba asi 130 rušňovodičov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny