Na hlavný obsah

Vyšetrovanie prípadu Bonaparte je ukončené, vyšetrovateľ navrhuje obžalovať Bašternáka

Podnikateľa v stredu podmienečne prepustili.

Vyšetrovanie prípadu Bonaparte je ukončené, vyšetrovateľ navrhuje obžalovať Bašternáka
Na snímke členovia Zboru väzenskej a justičnej stráže vedú po chodbe súdu odsúdeného podnikateľa Ladislava Bašternáka na Okresnom súde v Trenčíne. Foto: TASR

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vo štvrtok (27. 1.) ukončil vyšetrovanie prípadu v súvislosti s bratislavským bytovým komplexom Bonaparte. V prípade je obvinený podnikateľ Ladislav Bašternák. Vyšetrovateľ navrhol podať obžalobu a spis predložil prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

„Prokurátor po preštudovaní veci rozhodne vzhľadom na rozsah a zložitosť spisového materiálu v primeranej lehote o ďalšom postupe,“ reagoval hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

Bašternák, ktorého senát Krajského súdu v Trenčíne v stredu (26. 1.) podmienečne prepustil na slobodu, bol odsúdený na 5 rokov za trestný čin neodvedenia dane a poistného v inej kauze. Trenčiansky krajský súd tak potvrdil uznesenie Okresného súdu Trenčín, ktorý rozhodol o podmienečnom prepustení odsúdeného z výkonu trestu odňatia slobody. 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko