Na hlavný obsah

Washington neuspel v St. Louis, Fehérváry si pripísal len mínusku

Tú dostal aj Ružička pri prehre Calgary.

Washington neuspel v St. Louis, Fehérváry si pripísal len mínusku
Na snímke v strede slovenský hokejista Adam Ružička v zápase NHL Calgary - Carolina. Foto: SITA/AP

Hokejisti St. Louis Blues zdolali v NHL na vlastnom ľade Washington 5:1. Bodovali v jedenástom domácom zápase v sérii, pomohol im k tomu aj autor dvoch gólov a jednej asistencie Pavel Bučnevič.

Slovenský obranca hostí Martin Fehérváry si pripísal mínusový bod rovnako ako útočník Adam Ružička, ktorého Calgary prehralo na ľade Caroliny 3:6. Hurricanes dosiahli piaty triumf za sebou.

Washington sa v St. Louis ujal vedenia už v 3. minúte zásluhou Daniela Spronga. O vyrovnanie sa postaral Torey King. Domáci rozhodli o svojom triumfe v druhej tretine, v ktorej vsietili tri góly v priebehu desiatich minút.

Iľja Samsonov inkasoval z 12 striel štyri góly a v tretej tretine prepustil miesto Zacharymu Fucaleovi. Brankár St. Louis Ville Husso vykryl 26 striel a odchytal prvý víťazný zápas od 27. novembra. Fehérváry strávil na ľade 19:38 min.

Carolina pripravila Calgary tretiu prehru za sebou. Dvakrát sa strelecky presadil Andrej Svečnikov, Brady Skjei pridal k presnému zásahu dve asistencie. Jesper Fast v jubilejnom 500. zápase v drese „Canes“ skóroval, keď v 18. minúte vyrovnal na 1:1. Frederik Andersen sa blysol 36 úspešnými zákrokmi.

Ružička strávil na ľade 10:53 min a na Andersona vyslal dve strely. Pre Carolinu to bol prvý zápas od novoročného duelu na ľade Columbusu, v ktorom sa jej podaril skvelý obrat z 0:4 na 7:4.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport