Na hlavný obsah

Web izraelského denníka napadli hekeri v deň výročia smrti Solejmáního

Teherán sa k incidentu nevyjadril.

Izraelský denník The Jerusalem Post v pondelok (3. 1.) oznámil, že jeho webová stránka sa stala terčom hackerského útoku. Na stránke sa namiesto spravodajského obsahu zobrazovala ilustrácia odkazujúca na zosnulého iránskeho generála Kásema Solejmáního, ktorý zahynul presne pred dvomi rokmi (3. januára 2020) pri útoku amerického bezpilotného lietadla neďaleko letiska v Bagdade, píšu agentúry Reuters a AP.

Ilustrácia zobrazovala predmet, pripomínajúci guľku alebo raketu, vystreľujúci z prsteňa, čo je podľa agentúry Reuters zjavný odkaz na šperk, ktorý zvykol nosiť práve Solejmání. Ilustrácia tiež zobrazovala explodujúci objekt pripomínajúci areál v oblasti Negevskej púšte na juhu Izraela, ktorý spájajú s nepriznaným izraelským programom jadrových zbraní.  

„Sme si vedomí hacknutia našej webovej stránky, ktorý obsahoval vyhrážku adresovanú Izraelu,“ napísal The Jerusalem Post na twitteri. Ako pripomína agentúra AP, prevádzku webovej stránky sa neskôr podarilo obnoviť. Denník tiež pripomenul, že jeho stránka sa stala terčom útoku Iránom podporovaných hackerov aj v roku 2020.

Teherán sa k incidentu nevyjadril, rovnako ako izraelská vláda. Hackerský útok prichádza krátko po tom, ako niekdajší šéf izraelskej vojenskej rozviedky v decembri verejne deklaroval, že Izrael bol zapojený do atentátu na Solejmáního.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet