Na hlavný obsah

Za porušenie zákazu vychádzania policajti uložili v noci v Bratislave 13 pokút

Preverovali aj prevádzky.

Za porušenie zákazu vychádzania policajti uložili v noci v Bratislave 13 pokút
Polícia kontroluje dodržiavanie aktuálnych protiepidemických opatrení. Foto: https://www.facebook.com/policiaslovakia

Za porušenie zákazu vychádzania uložili policajti v Bratislave počas silvestrovskej noci 13 blokových pokút v celkovej výške 370 eur. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Doplnil, že v hlavnom meste SR nezaznamenali prípady vážneho narušenia verejného poriadku ani iné mimoriadne udalosti.

Policajné hliadky na základe oznámení od občanov vyslali k 88 prípadom. „Najčastejšie sa oznámenia týkali prípadov rušenia nočného kľudu, ďalej používania pyrotechniky, občianskeho spolunažívania a podobne. Na osobnej slobode bolo obmedzených celkovo päť osôb,“ spresnil hovorca.

Hliadky preverovali aj podniky

Hliadky preverovali na základe oznámení aj tri prevádzky podnikov, ktoré mali byť otvorené a mali sa v nich nachádzať zákazníci. „Po príchode na miesto sa však ani v jednom prípade hodnovernosť týchto oznámení nepotvrdila,“ podotkol Szeiff.

Krátko pred polnocou policajtov vyslali na Pieskovú ulicu, kde mala skupina osôb poškodzovať zaparkované autá. Policajti zadržali 16-ročného mladíka. „Ten pri kontrole hliadke dobrovoľne vydal vrecko so sušenou zelenou rastlinou, o ktorej sa vyjadril, že je to marihuana,“ dodal.

Zasahovali aj pri susedských sporoch

Pár minút po polnoci zasahovala polícia na ulici Pri starej prachárni, kde mal 23-ročný muž napadnúť jedného z obyvateľov obytného domu potom, ako ho upozornil na používanie zábavnej pyrotechniky.

Policajti v nočných hodinách preverovali aj požiar karavanu na ulici Svornosti. „Okolnosti tohto požiaru, ako aj to, či k nemu došlo v súvislosti s používaním zábavnej pyrotechniky, policajti v súčasnosti vyšetrujú,“ doplnil hovorca. Začalo trestné stíhanie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny