Na hlavný obsah

Zábavná pyrotechnika si vyžiadala obete na životoch v Rakúsku i Nemecku

Explózie si vyžiadali dva životy.

Zábavná pyrotechnika si vyžiadala obete na životoch v Rakúsku i Nemecku
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pri odpaľovaní zábavnej pyrotechniky počas silvestrovskej noci prišiel o život neďaleko rakúskeho hlavného mesta Viedeň 23-ročný muž a ďalší človek vo veku 21 rokov utrpel ťažké zranenia. Informovala o tom v sobotu (1. 1.) agentúra APA s odvolaním sa na tamojšiu políciu.

Obaja muži sa spolu s ďalším ľuďmi zhromaždili na lúke v obci Klausen-Leopoldsdorf v okrese Baden juhozápadne od rakúskej metropoly Viedeň, kde oslavovali Silvester.

Po tom, čo jedna časť zapálenej pyrotechniky nevybuchla okamžite, sa k nej štyri osoby priblížili, avšak následne došlo k explózii. Okrem jedného mŕtveho a ťažko zraneného utŕžili podľa polície ľahké zranenia i 19-ročná žena a ďalší muž.

K ďalším incidentom súvisiacim s použitím pyrotechniky, ktoré mali za následok viacero zranených, došlo i v Tirolsku, Salzbursku, Korutánsku či v Burgenlande.

Jednu obeť hlási aj Nemecko

Jednu obeť na živote a ťažko zraneného si vyžiadal i výbuch pyrotechniky v nemeckom meste Hennef neďaleko Bonnu v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, píše agentúra DPA.

Dvojica mužov vo veku 37 a 39 rokov bola súčasťou desaťčlennej skupiny ľudí oslavujúcich príchod nového roku. Podľa očitých svedkov tragického incidentu sa muži krátko po polnoci oddelili od zvyšku skupiny a následne bolo počuť veľmi hlasitý výbuch, pričom obaja zostali s ťažkými zraneniami ležať na zemi.

Mladší z nich napriek pokusom o záchranu života skonal ešte na mieste nešťastia a druhého previezli so zraneniami ohrozujúcimi život do nemocnice. Hovorca miestnej polície v sobotu (1. 1.) ráno uviedol, že išlo zrejme o podomácky vyrobené petardy. Prípad vyšetruje kriminálna polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet