Na hlavný obsah

Začnem behať, prestanem fajčiť. Čo si o novoročných predsavzatiach myslí psychologička?

Predsavzatia si dávajú aj redaktori RTVS.

Do nového roka mnoho ľudí vstupuje s prianiami a motiváciami. O pár týždňov sa počiatočné nadšenie neraz stratí. Psychologička radí, že novoročné predsavzatia si treba naplánovať, splnia sa iba tie, ktoré sú myslené vážne.

Začnem behať, prestanem fajčiť, do leta schudnem, zmením životný štýl. Začiatok nového roka prináša so sebou šancu začať odznova.

„Január je mesiacom, kedy všetci vykročíme s vervou a chceme robiť všetko a vždy a presne ako ten, kto je oproti, lebo sa veľmi porovnávame,“ hodnotí psychologička Nina Menkynová.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Predsavzatie je istou formou motivácie. Všetko, čo chceme v živote splniť, si musíme predsavziať. Výnimkou nie sú ani tváre spravodajstva RTVS.

„Rada by som dokončila školu, keďže ešte externe študujem politológiu. Pri našej práci to považujem za veľmi potrebné, a tak škola bude mojim novoročným predsavzatím,“ hovorí Barbora Bodáková, redaktorka spravodajstva RTVS.

„V mojom prípade je to určite chudnutie, ale zároveň som si dal také predsavzatie, že budem šetriť, a to ide ruka v ruke, lebo veľa peňazí míňam práve na jedlo,“ priznal sa Adam Beran, vedúci vydania Správy a komentáre.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko