Na hlavný obsah

Zadržali muža podozrivého z vraždy prezidenta Haiti

Pátrali po ňom policajti v USA a v Haiti.

Panamské úrady zadržali v pondelok (3. 1.) miestneho času bývalého kolumbijského vojaka Maria Antonia Palaciosa, ktorého vyšetrovatelia podozrievajú zo zapojenia do vraždy haitského prezidenta Jovenela Moisea. Informovala o tom agentúra Reuters.

Po mužovi pátrali policajti v USA a v Haiti. Vyšetrovatelia sa domnievajú, že Palacios bol členom skupiny kolumbijských žoldnierov, ktorí v júli zaútočili na prezidentovu rezidenciu. Úrady oficiálne nepotvrdili zadržanie muža.

Podľa agentúry Reuters tridsaťštyriročného muža zastavili pri medzipristátí na letisku v Paname. Imigrační úradníci ho vyzvali, aby dobrovoľne nasadol na let do USA, ktoré po ňom pátrajú prostredníctvom Interpolu. Do pátrania Interpolu zaradilo mužov aj Haiti. Nie je však jasné, či muž skutočne odletel do USA, dodala agentúra Reuters.

Palacios podľa miestnej tlače pricestoval do Panamy po tom, čo ho vyhostili z Jamajky, kde ho zadržali v októbri a minulý týždeň ho odsúdili za nelegálny vstup na územie štátu. Jamajský súd ho nechal vyhostiť do Kolumbie.

Haitskí vyšetrovatelia sa domnievajú, že Palacios bol členom skupiny viac ako 20 Kolumbijčanov, ktorá mala za úlohu zaútočiť na rezidenciu haitského prezidenta. Muž by mohol byť súčasne aj významným svedkom udalostí, ktoré viedli k zabitiu vtedajšej hlavy štátu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet