Na hlavný obsah

Žilinka odkázal Hegerovi, že nie je štítom brániacim záujmy politikov

Premiér ho kritizoval v Sobotných dialógoch.

Žilinka odkázal Hegerovi, že nie je štítom brániacim záujmy politikov
Na snímke generálny prokurátor Maroš Žilinka. Foto: TASR

Generálny prokurátor Maroš Žilinka ubezpečil premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), že nie je a ani nikdy nebude štítom brániacim záujmy politikov. Na sociálnej sieti tak reagoval na Hegerovo vyjadrenie v sobotnej (15. 1.) diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy, v ktorej premiér povedal, že „nerozumie, prečo chce byť generálny prokurátor štítom v rukách opozície.“

„Pán predseda vlády SR, uisťujem Vás, že nie som a nikdy nebudem štítom brániacim záujmy politikov, či už koaličných alebo opozičných,“ napísal.

„Som a vždy budem výlučne štítom chrániacim práva a zákonom chránené záujmy fyzických a právnických osôb a štátu, ako mi to ukladá Ústava SR,“ dodal.

Heger Žilinku kritizoval aj za to, že sa zúčastnil na oslavách 300. výročia založenia ruskej prokuratúry v Moskve a stretol sa s ruským generálnym prokurátorom Igorom Krasnovom, ktorý je na sankčnom zozname Európskej únie.

S krajinami, ktoré nerešpektujú základné ľudské práva a narúšajú územnú celistvosť iných, by sme nemali oslavovať,“ konštatoval premiér.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko