Na hlavný obsah

Zomrela americká speváčka Ronnie Spectorová

Frontmanka skupiny The Ronettes mala rakovinu.

Zomrela americká speváčka Ronnie Spectorová
Na snímke americká speváčka Ronnie Spectorová. Foto: ČTK/AP

Vo veku 78 rokov zomrela americká speváčka Ronnie Spectorová, interpretka hitov 60. rokov Be My Baby, Baby, I Love You či Walking in the Rain. O jej smrti vo štvrtok (13. 1.) informovala agentúra AP s odvolaním sa na rodinu, podľa ktorej mala frontmanka skupiny The Ronettes rakovinu.

„Ronnie životom prešla s iskrou v oku, energickým prístupom, šibalským zmyslom pre humor a úsmevom na tvári. Bola plná lásky a vďačnosti,“ uviedla rodina umelkyne vo vyhlásení. Žiadne ďalšie podrobnosti zatiaľ nezverejnili.

Vďaka atraktívnemu vzhľadu, silnému hlasu a vplyvom skladateľskej a producentskej pomoci Phila Spectora sa zoskupenie Ronettes stalo jednou z najvýznamnejších dievčenských skupín, napísala agentúra AP. V Británii Ronettes koncertovali s Rolling Stones a spriatelili sa s Beatles.

„Nebáli sme sa byť sexi. To bol náš trik,“ uviedla Spectorová, rodená Veronica Bennettová, vo svojich pamätiach. „Vtiekli sme sa do tých najtesnejších sukní, ktoré sme našli. Potom sme vyliezli na pódium a vyhrnuli si ich, aby sme ešte viac ukázali nohy,“ rozviedla. „Čím hlasnejšie nám tlieskali, tým viac riasenky sme si nabudúce nahodili,“ napísala ďalej. „Nemali sme žiadnu hitovú platňu, ktorá by upútala pozornosť, takže sme museli zapôsobiť svojím štýlom,“ opísala začiatky skupiny v kluboch.

V roku 1963 sa kapela dostala na konkurz k spomínanému Philovi Spectorovi, ktorého si speváčka v roku 1968 vzala. Po podpísaní zmluvy s Phillies Records V Tom istom roku spievali ako sprievod iných skupín.

O rok neskôr vydali debutový album Presenting the Fabulous Ronettes Featuring Veronica. Päť z dvanástich piesní sa dostalo do americkej hitparády Billboard.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet