Na hlavný obsah

Antonina Vadalu prepustili z väzenia, píšu talianske médiá

Vo väzení bol za obchodovanie s drogami.

Antonina Vadalu prepustili z väzenia, píšu talianske médiá
Foto: TASR

Talianskeho podnikateľa Antonina Vadalu, ktorého zatkli a následne zbavili obvinení v súvislosti s vyšetrovaním vraždy novinára Jána Kuciaka, prepustili minulý týždeň na slobodu. Informoval o tom v stredu (23. 2.) spravodajský portál talianskej verejnoprávnej televízie Rai News.

Podľa toho sa Vadala dostal na slobodu vďaka rozsudku kasačného súdu. „V tejto veci nebolo vydané žiadne oficiálne vyhlásenie,“ reagovala Angela Caruanová z oddelenia medzinárodných vzťahov talianskeho ministerstva vnútra.

Denník Il Fatto Quotidiano píše, že podnikateľ, ktorý je v údajne v kruhoch kalábrijského organizovaného zločinu, známy pod prezývkou „Nino“, odišiel ešte v piatok (18. 2.) večer z väznice v Turíne, kde strávil tri roky po tom, ako ho v roku 2019 v Benátkach odsúdili za medzinárodné obchodovanie s drogami.

Väzenským strážcom údajne povedal, že sa vracia do svojho rodného mesta Bova v provincii Reggio Calabria.

Zatkli ho krátko po vražde Kuciaka

Talianske médiá v tejto súvislosti pripomenuli, že v marci 2018, len niekoľko dní po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, Vadalu spolu s ďalšími šiestimi Talianmi – vrátane jeho brata Bruna – zatkla slovenská polícia.

Týchto Talianov Kuciak spomínal vo svojich článkoch o aktivitách talianskej zločineckej organizácie ‘Ndrangheta vo východnej Európe.      

„Pre nedostatok dôkazov však Vadalu takmer okamžite prepustili, no o niekoľko dní neskôr bol opäť zadržaný počas akcie benátskej prokuratúry zameranej proti medzinárodnému obchodu s drogami,“ napísal denník Il Fatto Quotidiano, ktorý dodal, že Vadala bol vo väzení za pašovanie kokaínu z Južnej Ameriky do Talianska aj na Slovensko. Dostal za to deväť rokov a štyri mesiace.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko