Na hlavný obsah

Autodopravcovia pokračovali s blokádou ďalších hraničných priechodov

Stále požadujú rokovania s vládou.

Autodopravcovia pokračovali s blokádou ďalších hraničných priechodov
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Časť autodopravcov aj vo štvrtok (17. 2.) pokračovala v protestoch. Nedokážu konkurovať lacnejším prepravcom z okolitých krajín. Od vlády preto žiadajú pomoc. Minister dopravy im odkázal, že o znížení poplatkov za mýto bude možné diskutovať až po zavedení nového mýtneho systému.

Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) už štvrtý deň blokuje cestné komunikácie a hraničné priechody na Slovensku. O 15.30 h začali blokovať aj hraničný priechod s Maďarskom. V noci na štvrtok a predpoludním protestovali ešte na hraničnom priechode s Českom.

Kamionisti poukazujú na to, že nedokážu konkurovať dopravcom z okolitých krajín. UNAS v protestoch podporujú aj Iniciatíva poľnohospodárov či odťahová služba Žltý anjel.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Mýto musí byť efektívnejšie a férovejšie pre autodopravcov. Keď mýto bude efektívnejšie, tak sme ochotní sa baviť o tom, že vyššia efektivita sa pretaví aj do nižších sadzieb pre autodopravcov. Ja si uvedomujem, že to máte ťažké autodopravcovia, ale ťažké to máme všetci. Celý podnikateľský sektor na Slovensku utrpel pandémiou,“ povedal minister Andrej Doležal (nom. Sme rodina).

Blokádu hraničného priechodu Milhosť na juh od Košíc organizátori vo štvrtok napokon na poslednú chvíľu zrušili. Podľa ich slov išlo o ústretový krok a vládu opäť vyzvali na rokovania.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko