Na hlavný obsah

Bánovčanom pomáha nová mestská aplikácia

Ponúka prehľad aktuálneho diania či oznamy mesta.

Bánovčanom pomáha nová mestská aplikácia
Mobilná aplikácia mesta Bánovce nad Bebravou. Foto: RTVS

Mesto Bánovce nad Bebravou vytvorilo nový komunikačný nástroj, ktorým je mobilná aplikácia.

„V mobilnej aplikácii sa zobrazuje všetko aktuálne spravodajstvo a oznamy mesta. Prostredníctvom správ z úradu, vieme občanov upozorniť aj na mimoriadne udalosti alebo situácie,“ uviedla pre televízny regionálny magazín Regina referentka mestského úradu pre komunikáciu Miroslava Lacíková.

Pozrite si reportáž, ktorú pripravilo banskobystrické štúdio RTVS:

Občania môžu prostredníctvom aplikácie poslať svoje príspevky či fotografie. Ďalšou z funkcií je aj susedská burza pre lokálnu inzerciu. Občania si v aplikácii vedia vyhľadať aj dopravné spojenia.

„Mestské kultúrne stredisko využíva aplikáciu na propagáciu svojich podujatí. Je to pre nás ďalší spôsob, akým sa ľudia dozvedajú o rôznych podujatiach. Neplatí to len o podujatiach Mestského kultúrneho strediska, využívame aplikáciu aj pri podujatiach, ktoré organizuje mestská knižnica,“ dodala riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Bánovciach nad Bebravou Zuzana Janáčová s tým, že sama aplikáciu rada využíva.

S aplikáciou sú občania spokojní

„Nový systém aplikácie je omnoho lepší, ako ten predtým. Vďaka aplikácii sa dostávam k informáciám o dianí v meste, čo sa plánuje. Ale aj také informácie, ktoré môžu zaujímať rodiny s deťmi, ale aj mladých, ako napríklad verejné korčuľovanie,“ priblížila obyvateľka Bánoviec nad Bebravou Veronika Palušová.

Mobilná aplikácia zatiaľ funguje len v základnom režime. „Ale pracujeme aj na jej rozšírení. Chceli by sme pridať možno moduly odpadového hospodárstva alebo prehľad kultúrnych a športových udalostí,“ dodala Lacíková.

Ako tvrdí, s aplikáciou evidujú spokojnosť. Zatiaľ si ju stiahlo približne 3 000 obyvateľov. V meste však naďalej funguje aj mestský rozhlas, televízia a noviny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny