Na hlavný obsah

Blokovanie rečníckeho pultu, piskot či oblievanie vodou. To všetko sprevádza rokovanie NR SR

Poškodené sú hlasovacie zariadenia.

Blokovanie rečníckeho pultu, piskot či oblievanie vodou. To všetko sprevádza rokovanie NR SR
Zľava pri rečníckom pulte: Poslankyňa Jana Bittó Cigániková (SaS), poslanci Andrej Medvecký a Peter Krupa (obaja ĽSNS) a poslanec Miroslav Žiak (SaS) počas rokovania Národnej rady SR o návrhu na vyslovenie súhlasu NR SR s obrannou dohodou DCA. Foto: SITA

Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) vykázal poslancov NR SR Andreja Medveckého a Petra Krupu (obaja ĽSNS) z rokovacej sály počas úvodu utorkovej (8. 2.) mimoriadnej schôdze k dohode o obrannej spolupráci SR s USA (DCA).

Poslanci blokovali rečnícky pult napriek tomu, že ich Kollár vykázal za nenosenie respirátorov.

Krúpa a Medvecký sa pred začiatkom diskusie o zmluve DCA postavili k rečníckemu pultu aj so slovenskou vlajkou. Potom prišli aj k pultu aj poslanci Jana Bittó Cigániková a Miroslav Žiak (obaja SaS) s ukrajinskou vlajkou. Medvecký oblial vodou Žiaka, následne aj ukrajinskú vlajku.

Do konfliktu sa zapojil aj Marek Kotleba (obaja ĽSNS). Ten vytrhol poslancom za liberálov ukrajinskú vlajku z rúk a Žiakovi strhol respirátor z tváre.

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) sa z tohto dôvodu snažil o vystúpenie k dohode zo svojho miesta. Jeho prejav však opakovane prerušoval piskot opozičných poslancov. Predseda ĽSNS Marian Kotleba prišiel priamo za ním a počas prejavu ministra sa pozeral do jeho poznámok.

Naď následne začal čítať svoj prejav, opoziční poslanci však vykrikovali a pískali píšťalkami.

V NR SR vyhlásili technickú prestávku pre poškodenie hlasovacích zariadení. Rokovanie pokračovalo po 15.30 h rozpravou, do ktorej sa písomne prihlásilo 31 zákonodarcov. Medzi nimi boli aj tí, ktorých predsedajúci parlamentu predtým vykázal z rokovacej sály.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko