Na hlavný obsah

Bronzoví hokejisti sú už na Slovensku. Slafkovský chce zostať nohami na zemi

Najradšej bude spomínať na „gól z bufetu.“

Bronzoví hokejisti sú už na Slovensku. Slafkovský chce zostať nohami na zemi
Na snímke zľava Juraj Slafkovský, kapitán Marek Hrivík a Peter Cehlárik. Foto: TASR

Slovenskí hokejisti, ktorí na ZOH 2022 v Pekingu vybojovali bronzové medaily, sa v utorok (22.2.) vrátili domov na Slovensko. Čakalo ich veľkolepé privítanie.

V Bratislave hviezdy pekinského turnaja najskôr predstúpili pred novinárov, následne sa vydali na okružnú jazdu otvoreným autobusom po meste. Oslavy vyvrcholili na Námestí SNP, kde ich privítali davy fanúšikov.

„Každý si užije jeden-dva dni s rodinou a potom späť do klubov, pokračuje sezóna,“ priblížil Peter Cehlárik.

Aj najlepší strelec olympiády, stále len 17-ročný Juraj Slafkovský si uvedomuje, že ak chce pokračovať v sľubne naštartovanej kariére, týmto úspechom sa práca nekončí.

„Držať sa pri zemi je dôležité. Opakujú mi to od malička rodičia a tiež všetci, ktorí sa mi snažia pomôcť v mojej kariére, aj starší hráči,“ povedal.

„Klobúk dole pred tým, čo nám všetkým ukázal. Verím, že sa mu bude ďalej dariť a ukáže nám ešte viac. Má toho pred sebou veľa a verím, že má správne nastavenú hlavu, aby ho nič neovplyvnilo,“ povedal o mladšom spoluhráčovi kapitán tímu Marek Hrivík.

Slafkovský sa pri svojom prvom štarte na olympijských hrách presadil gólovo sedemkrát a získal tiež ocenenie pre najužitočnejšieho hráča turnaja. Najviac si bude pamätať „gól z bufetu,“ ako nazval otvárací gól zápasu o bronz proti Švédom. „Dať gól v zápase o bronz a navyše ešte tak šťastne, na to budem určite najviac spomínať.“

Peter Cehlárik označil za najdôležitejší štvrťfinálový duel s USA. „Najemotívnejší moment pre mňa bol môj víťazný gól v nájazdoch a a vyrovnavájúci Marekov (Hrivíkov) gól. Postup do semifinále bol najvýznamnejší krok, ktorý sme na turnaji spravili.“

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport