Na hlavný obsah

Čelná zrážka sanitky a osobného auta na Spiši si vyžiadala jeden ľudský život

Presné príčiny nehody polícia bude zisťovať.

V piatok ráno došlo medzi Odorínom a Spišskou Novou Vsou k čelnej zrážke osobného auta so sanitkou určenou na prepravu pacientov. Pri nehode sa vážne zranil 30-ročný vodič osobného aut, ktorý po prevoze do nemocnice zomrel, informovala Polícia SR z Košického kraja na sociálnej sieti.

Dvaja ľudia v sanitke i jej vodič utrpeli len ľahké zranenia. Podľa doterajších zistení z doposiaľ nezistených príčin prešiel vodič osobného auta na rovnom úseku cesty do protismeru, kde sa čelne zrazil s protiidúcou sanitkou určenou na prevoz pacientov. „Po náraze ostalo sanitné vozidlo s odtrhnutým ľavým predným kolesom na ceste, druhé auto odhodilo mimo cesty,“ priblížila krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová.

Vodič osobného auta ostal zakliesnený vo vozidle, odkiaľ ho vyslobodili privolaní hasiči. Rýchla zdravotná pomoc ho následne transportovala do spišskonovoveskej nemocnice. Zraneniam, ktoré pri dopravnej nehode utrpel, však krátko po prevoze do nemocnice, aj napriek snahe lekárov, podľahol.

„V prevozovej sanitke sa okrem vodiča nachádzali ešte dve osoby. Všetky boli ošetrené v spišskonovoveskej nemocnici s doposiaľ nešpecifikovaným rozsahom zranení,“ doplnila Ivanová s tým, že celkovú predbežnú škodu na vozidlách vyčíslili na 10 000 eur.

Vodiča sanitky na mieste podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom. To, či pred jazdou požil alkoholické alebo iné omamné látky druhý vodič, budú zisťovať pri nariadenej pitve.

„Počas dokumentovania dopravnej nehody bol na nevyhnutne potrebný čas obojsmerne uzatvorený úsek cesty medzi obcou Odorín a Spišskou Novou Vsou, približne po hodine bol sprejazdnený v jednom jazdnom pruhu,“ dodala hovorkyňa. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

To, čo bolo príčinou tohto tragického rána, akou mierou k nemu prispeli účastníci dopravnej nehody, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania spišskonovoveských dopravných policajtov, aj za účasti znalca z odboru cestná doprava.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny