Na hlavný obsah

Chára vyrovnal historický rekord obrancu Cheliosa

V ďalšom zápase ho už môže prekonať.

Chára vyrovnal historický rekord obrancu Cheliosa
Na snímke vľavo slovenský hokejový obranca Zdeno Chára v drese NY Islanders. Foto: TASR/AP

Slovenský hokejista Zdeno Chára dosiahol ďalší historický míľnik. V noci na stredu (23. 2.) nastúpil na svoj 1651. zápas v základnej časti NHL a vyrovnal tak rekord obrancov profiligy, ktorý držal Chris Chelios.

Chára sa dotiahol na legendárneho Američana vo víťaznom dueli New Yorku Islanders na ľade nováčika súťaže Seattle Kraken (5:2). V závere si pripísal asistenciu pri góle Zacha Parisea do prázdnej bránky.

„Najdôležitejšie je, že sme dosiahli veľmi dôležité víťazstvo. Bol to veľký večer pre Zdena Cháru. Je milé, že v ďalšom zápase budeme pri tom, keď prekoná rekord NHL. Všetci sa tešíme spolu s ním a sme radi, že sme súčasťou jeho veľkého úspechu,“ povedal pre nhl.com dvojgólový strelec Parise. Cheliosov rekord môže Chára prekonať v noci na piatok (25. 2.) na ľade San Jose Sharks.

Slovenský zadák, ktorý 18. marca oslávi 45. narodeniny, odohral v tejto sezóne za Islanders 43 zápasov. Nazbieral v nich osem asistencií. Celkovo v kariére za Islanders, Ottawu Senators, Boston Bruins a Washington Capitals získal 673 bodov za 207 gólov a 466 asistencií.

V roku 2009 získal Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu NHL, o dva roky neskôr doviedol Boston k zisku Stanley Cupu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport