Na hlavný obsah

Deti z osady hádžu do áut kamene, mesto posilnilo policajné hliadky

Ľudia z osady vraj o tomto probléme nevedia.

Prechádzať okolo osady pri Moldave nad Bodvou je naďalej nebezpečné.
Deti hádžu do áut kamene. Mesto tam už posilnilo policajné hliadky. Niekoľkých páchateľov prichytili, no ľudia z osady útočia aj na nich.

Do áut, ktoré prechádzajú po tejto ceste, hádžu deti z osady veľké kamene. Nielen že šoférom spôsobujú finančné škody, ale navyše ohrozujú aj ich zdravie.

„Kvôli nim som v septembri menila čelné sklo. Stálo ma to 260 eur. Keby išlo oproti auto, tak doňho vrazím. Tak im to všetko prejde,“ povedala jedna z poškodených.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Pani Sabíne hodili deti do čelného skla kameň už trikrát. „Sklo padlo aj dozadu, ohrozili aj moje dieťa a manžela. Toto je nekonečný príbeh. Prišiel mi dopis, že ide o maloleté dieťa. Keby to urobí moje dieťa, tak to podľa mňa platím dodnes. Kde je spravodlivosť?“ pýta sa pani Sabína.

Ľudia z osady vraj o tomto probléme nevedia. Mestskí policajti štábu RTVS povedali, že ľudia z tejto lokality nemajú rešpekt pred nikým. Okrem vodičov často napádajú aj ich.

„Tešia sa, keď prídu požiarnici a keď hasia, tak ich ešte ohadzujú kameňmi. Pred zásahom, keď tu boli kukláči a keď sme odtiaľ odchádzali, tak jeden z hliadky musel vystúpiť, aby s kameňmi nerozbili služobné auto,“ uviedol policajt.

Sociálni a terénni pracovníci ľuďom z osady dohovárajú a robia pre nich aj prednášky.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny