Na hlavný obsah

Do košických a prešovských ulíc vyšli davy Ukrajincov. Vyjadrili svojej vlasti podporu

Útok na Ukrajinu odsudzujú.

Do košických a prešovských ulíc vo štvrtok (24. 2.) vyšli davy Ukrajincov. Svojich ľudí podporovali na diaľku. Na východe Slovenska totiž žije ich veľká komunita. Ukrajinci bombardovanie odsudzujú. Hovoria, že to nečakali.

Ukrajinci, žijúci v Košiciach, vyjadrili pokrikom „Spolu sme silnejší“ podporu svojim bratom a sestrám.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Zobudila som sa na to, že mi volajú rodičia. Povedali mi, aby som sa neopovážila vrátiť domov, lebo začala vojna a mestá začínajú bombardovať. Nemôžem uveriť, že v 21. storočí sa niečo také môže diať a že 40 miliónov ľudí, ktorí žijú na Ukrajine, to teraz musí vydržať,“ hovorí jedna z protestujúcich.

Ján Gálik, organizátor protestného zhromaždenia vyhlásil, že Ukrajinci sú naši bratia a musia vedieť, že Slováci v takejto situácii stoja pri nich.

„Je potrebné, aby sme sa za nich postavili, aby sme im vyjadrili podporu a solidaritu, a to nielen tu v Košiciach, ale na celom Slovensku,“ vyhlásil.

Zaplnilo sa aj prešovské námestie. Prišli nielen študenti, ale aj tí čo v Prešove pracujú. Veria, že aj hlas z ulíc slovenských miest pomôže zastaviť to šialenstvo, ktoré sa ráno na Ukrajine začalo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko