Na hlavný obsah

Dominikánska republika začala stavať plot na hraniciach s Haiti

Poslúži obom krajinám, uviedol prezident väčšej z republík.

Dominikánska republika začala v nedeľu (20. 2.) s výstavbou plota pozdĺž hraníc s Haiti, ktorý má pomôcť kontrolovať nezákonnú migráciu a posilniť bezpečnosť, informovala v pondelok (21. 1.) agentúra DPA.

Prezident Dominikánskej republiky Luis Abinader na twitteri uviedol, že výstavba tejto bariéry bude slúžiť na ochranu krajiny a jej záujmov, rešpektovanie jej dôstojnosti a slobody a ochranu zvrchovanosti. Pripomenul, že rozhodnutie o plánovanej výstavbe tohto plotu oznámil obyvateľom krajiny minulý rok.

Plot podľa prezidenta poslúži obom krajinám, pretože umožní účinnejšiu kontrolu vzájomného obchodu a reguláciu migračných tokov s cieľom bojovať proti pašerákom ľudí a obchodu s drogami, píše agentúra Reuters.

V prvej fáze je naplánovaná výstavba 54 kilometrov dlhého múru v „najzraniteľnejších“ pohraničných oblastiach. V druhej fáze Dominikánska republika plánuje dokončiť ďalších 110 kilometrov plota. Ten bude mať podľa Reuters po dokončení celkovo 70 strážnych veží a 40 prístupových brán.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet