Na hlavný obsah

Francúzsko ruší povinnosť negatívneho testu pre zaočkovaných cestujúcich

Nezaočkovaní test stále potrebujú.

Francúzsko ruší povinnosť negatívneho testu pre zaočkovaných cestujúcich
Ľudia s ochrannými rúškami kráčajú cez námestie v Paríži. Foto: TASR/AP

Francúzska vláda v piatok (11. 2.) oznámila, že ruší podmienku negatívneho testu na koronavírus pre všetkých zaočkovaných cestujúcich, prichádzajúcich do krajiny. Informáciu priniesla agentúra AFP.

Od soboty (12. 2.) bude „doklad o očkovaní stačiť na to, aby ste prišli do Francúzska z ktorejkoľvek krajiny, rovnako ako tomu bolo pred rozšírením variantu omikron,“ uvádza sa vo vyhlásení francúzskej vlády.

Vo vyhlásení sa ďalej uvádza, že tento krok súvisí s „novou fázou pandémie, ktorá je vo väčšine krajín charakteristická prevahou variantu omikron a vyššou mierou zaočkovanosti“.        

Nezaočkovaní test stále potrebujú

Nezaočkovaní cestujúci sa stále budú musieť preukázať negatívnym testom, no ďalšie opatrenia, ako napríklad povinné testovanie pri príchode do Francúzska a karanténa, budú od soboty (12. 2.) zrušené, ak prídu zo „zelenej krajiny,“ dodáva sa vo vládnom vyhlásení.

Nezaočkovaní cestujúci, prichádzajúci do Francúzska z „oranžových krajín“, však budú naďalej potrebovať nevyhnutný dôvod na návštevu Francúzska a po príchode budú musieť absolvovať test na koronavírus.

Až do soboty (12. 2.) platný režim testovania zaviedlo Francúzsko v decembri s cieľom zamedziť šíreniu omikronu a prudkému nárastu počtu infikovaných koronavírusom.      

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet