Na hlavný obsah

Futbalisti MŠK Žilina postúpili cez Inter Miláno do osemfinále mládežníckej Ligy majstrov

"Žltozelení" zdolali jednu z najlepších futbalových akadémii v Európe.

Futbalisti MŠK Žilina postúpili cez Inter Miláno do osemfinále mládežníckej Ligy majstrov
Radosť mladých žilinských futbalistov po postupe. Foto: Akadémia MŠK Žilina

Mladí futbalisti MŠK Žilina sa prebojovali do osemfinále Youth League UEFA. V baráži vyradili slávny Inter Miláno, ktorý zdolali v utorok (8. 2.) na domácom štadióne pod Dubňom 3:1.

„Šošoni“ viedli už po pár sekundách zásluhou Mária Sauera. Ten istý hráč dal na začiatku druhého polčasu aj druhý gól domácich a zvýšil na 2:0. Favorizovaný taliansky tím dokázal v 77. minúte znížiť gólom Olivera Jurgensa, ale vyrovnať sa mu už nepodarilo.

Žilinčania odolali záverečnému tlaku súpera a v nadstavenom čase definitívne rozhodol o senzačnom triumfe MŠK Vladimír Vaľko. Duel sledovalo 2 454 divákov.

„Žltozelení“ zdolali jednu z najlepších futbalových akadémii v Európe. Zároveň sa zapísali do histórie, do osemfinále mládežníckej Ligy majstrov postúpili ako vôbec prvý slovenský tím.

Ďalšieho súpera im určí žreb spomedzi tímov ako Real Madrid, FC Liverpool, Manchester United, Paríž St. Germain či Juventus Turín. Žreb je na programe 14. februára. Aj osemfinále sa bude hrať na jedno stretnutie, o dejisku rovnako rozhodne žreb, informoval web MŠK.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport