Na hlavný obsah

Hattas sa bude opäť uchádzať o post nitrianskeho primátora, avizuje založenie novej strany

Vo vedení mesta je od roku 2018.

Hattas sa bude opäť uchádzať o post nitrianskeho primátora, avizuje založenie novej strany
Na snímke v popredí Marek Hattas, ktorý bude v jesenných komunálnych voľbách obhajovať post nitrianskeho primátora. Foto: TASR

Nitriansky primátor Marek Hattas bude v jesenných komunálnych voľbách obhajovať svoju funkciu. Vo štvrtok (3. 2.) zároveň oznámil aj založenie novej strany Tím Kraj Nitra – Združenie kandidátov Nitrianskeho kraja a začiatok zberu podpisov potrebných na jej vznik.

„Jediným spôsobom, ako sa identifikovať na volebnom lístku, je politická strana,“ povedal Hattas. Dodal, že po novele volebného zákona už nie je možné kandidovať za zoskupenia, ako to bolo v roku 2018, keď kandidoval za Tím Hattas.

Krajská politická strana Tím Kraj Nitra bude podľa Hattasa platformou pre aktivistov, odborníkov a šikovných ľudí, ktorí sa chcú jasne identifikovať a majú záujem vymieňať si skúsenosti a navzájom sa podporovať. Mala by prepojiť ľudí nielen z krajského mesta, ale aj Levíc, Nových Zámkov, Šale a ďalších miest a obcí v kraji.

„Spája nás chuť meniť k lepšiemu naše mestá a samosprávy,“ povedal Hattas. Dodal, že za vznikajúcou stranou nie sú žiadni oligarchovia, o to dôležitejšia bude pre ňu podpora ľudí.

Členmi prípravného výboru novej politickej strany sú okrem Hattasa aj Roman Ágh a Ladislav Mášik. Aby mohla politická strana vzniknúť, musí získať 10 000 podpisov od občanov.

Podpisy potrebné pre vznik novej regionálnej politickej strany už zbiera aj prípravný tím vedený primátorom Bratislavy Matúšom Vallom, jeho nová strana sa bude volať Team Bratislava.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny