Na hlavný obsah

Hlas-SD pripravuje návrh na odvolanie Igora Matoviča

Hovoria o absolútnej neschopnosti a amaterizme.

Hlas-SD pripravuje návrh na odvolanie Igora Matoviča
Na snímke minister financií Igor Matovič. Foto: TASR

Mimoparlamentný Hlas-SD pripravuje návrh na odvolanie ministra financií SR Igora Matoviča (OĽANO) z jeho funkcie. Uviedol to predseda Hlasu-SD a nezaradený poslanec parlamentu Peter Pellegrini v pondelok (14. 2.)

„V priebehu týždňa tento návrh spracujeme, získame podpisy. Už len takticky zvážime, ktorý deň tento návrh podáme, uvedomujúc si, že do siedmich dní musí byť táto schôdza zvolaná,“ vyhlásil Pellegrini.

Kritizoval Matoviča, že nepredložil žiadny návrh, ktorý by upokojil situáciu v spoločnosti a uistil občanov, aby mali ako prežiť ťažkú dobu spojenú so zdražovaním cien potravín či energií. Matoviča chce odvolať pre absolútnu neschopnosť a amaterizmus.

„Pevne verím, že získame dostatočný počet podpisov od kolegov z opozície. Zároveň táto schôdza konečne nahradí všetky tie schôdze, o ktoré sa opozícia pokúšala – keď sme chceli hovoriť o zdražovaní, keď sme chceli hovoriť o vysokých cenách energií či keď sme chceli hovoriť o vysokých cenách potravín. Všetky tieto schôdze koalícia zo strachu zavrela,“ povedal Pellegrini.

Podľa neho táto schôdza, na ktorej by chceli odvolávať ministra financií, sa musí uskutočniť. Pellegrini počíta s tým, že každá opozičná strana „vystaví účet“ nielen Matovičovi, ale aj vláde.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko