Na hlavný obsah

ZOH 2022: Hráčky Kanady a Ruska odohrali celý duel s respirátormi na tvári

Rusky nedodali negatívne testy.

ZOH 2022: Hráčky Kanady a Ruska odohrali celý duel s respirátormi na tvári
Hokejistky Kanady a Ruska nastúpili proti sebe v respirátoroch. Foto: SITA/AP

Hokejistky Kanady v pondelkovom (7. 2.) zápase A-skupiny ZOH 2022 v Pekingu zdolali hráčky Ruského olympijského výboru (ROC) vysoko 6:1. Pozornosť si však zápas nezískal ani tak výsledkom ako priebehom – celý duel odohrali hokejistky oboch tímov v respirátoroch.

Kanaďanky totiž sprvu odmietli nastúpiť na ľad, pretože Rusky pred duelom nedodali negatívne výsledky testov na koronavírus.

Duel sa pôvodne mal začať o 5.10 h SEČ, no na ploche boli len reprezentantky ROC. Aj tie neskôr zamierili do šatní. Napokon sa začalo s hodinovým oneskorením a hráčky mali pod košíkmi respirátory.

Rusky mali s covidom problémy už dávnejšie, viaceré z nich mali pozitívne testy a nemohli nastúpiť v prvom zápase s USA. Obmedzené boli aj v tréningoch. Organizátori v pondelok informovali o nových 24 pozitívnych testoch v „olympijskej bubline“.

Kanaďanky sú po tomto stretnutí na prvom mieste tabuľky s rovnakým počtom bodov ako americký tím. Na turnaji účinkuje desať družstiev v dvoch skupinách. Zo silnejšej A-skupiny postúpi do štvrťfinále všetkých päť tímov, z „béčka“ pôjdu ďalej prvé tri.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport