Na hlavný obsah

Iránom otriasla brutálna vražda ženy, ktorú manžel podozrieval z nevery

Vrah sa s jej urezanou hlavou prechádzal v uliciach.

Iránom otriasla brutálna vražda ženy, ktorú manžel podozrieval z nevery
Na snímke iránska vlajka. Foto: SITA/AP

Iránom otriasla vražda 17-ročnej ženy Mony Hajdaríovej. V Ahváze ju zabili v nedeľu (6. 2.) jej manžel a švagor.

Urezali jej hlavu a usmievajúci sa manžel sa s hlavou a nožom vydal do ulíc Ahvázu. Snímka sa objavila na sociálnych sieťach a u mnohých užívateľov vyvolala zdesenie.

Hajdaríová bola matkou trojročného dieťaťa a manžel ju podozrieval z nevery. Polícia oboch mužov v pondelok (7. 2.) zatkla, napísala iránska agentúra IRNA.

„Urezali ľudskej bytosti hlavu, nosili ju po uliciach a vrah na to bol hrdý. Ako možno túto tragédiu prijať? Treba konať, aby sa zabránilo vraždám ďalších žien,“ napísal reformátorský denník Sázandegí.

Filmárka Tahmíneh Miláníová na instagrame uviedla, že „Mona je obeťou zničujúcej nevedomosťi“. „Všetci sme za tento zločin zodpovední,“ stojí v jej texte.

Ochrancovia ľudských práv vyzvali na reformu zákona na ochranu žien a na zvýšenie minimálneho veku pre vstup žien do manželstva. Teraz je to 13 rokov, Mona sa vydávala, keď mala dvanásť.

Poslankyňa Elhám Nadáfová povedala, že „neexistuje konkrétne opatrenie, ktoré by zabezpečilo dodržiavanie zákona, ktorý má zabrániť násiliu na ženách“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet