Na hlavný obsah

Ján Lunter už nebude kandidovať na predsedu BBSK, jeho syn Ondrej áno

Teraz je vicepredsedom kraja.

Ján Lunter už nebude kandidovať na predsedu BBSK, jeho syn Ondrej áno
Na snímke sprava predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ján Lunter a zástupca predsedu BBSK - jeho syn Ondrej Lunter. Foto: TASR

Súčasný predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ján Lunter v stredu (23. 2.) oznámil, že v jesenných voľbách nebude kandidovať na post predsedu tohto kraja. Štafetu má po ňom prevziať jeho syn Ondrej Lunter, terajší podpredseda BBSK.

„Rozhodol som sa nepokračovať. To nasadenie, ktoré si pýta výkon župy,  s ohľadom na môj vek nemôžem ďalej garantovať. Chcem, aby smerovanie župy pokračovalo smerom, ktorý sme začali. Som si istý, že Ondrej bude pokračovať v tom pozitívnom a dobrom, čo sme v kraji dokázali – v projektoch pre lepší kraj a zodpovednom riadení,“ zdôvodnil svoje rozhodnutie Ján Lunter.

Pripomenul, že jeho syn získal najviac hlasov spomedzi poslancov v komunálnych voľbách v roku 2017 a v súčasnosti je vicepredsedom kraja. „Dôverujem jeho motivácii, schopnostiam, energii a odhodlaniu,“ doplnil.

Ondrej Lunter spresnil, že sa bude uchádzať o mandát ako nezávislý kandidát, no chce sa snažiť aj o širšiu politickú podporu naprieč politickým spektrom s výnimkou Smeru-SD, hnutia Republika a ĽSNS.

„Nechcem, aby sa vrátila do kraja hanba a stagnácia, ako tomu bolo pred naším vedením. Chcem stavať cesty, efektívne využívať eurofondy. Kandidujem na predsedu BBSK, aby bolo u nás normálne, že veci fungujú,“ vyhlásil.

Ide o prvú oficiálne ohlásenú kandidatúru na tento post v BBSK v prvých spoločných voľbách do vyšších územných celkov, ktoré sa majú konať na jeseň 2022 spolu s komunálnymi voľbami.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny