Na hlavný obsah

Juraj Droba bude opäť kandidovať za predsedu Bratislavského kraja

Jeho protikandidát zatiaľ nie je známy.

Juraj Droba bude opäť kandidovať za predsedu Bratislavského kraja
Na snímke predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba. Foto: TASR

Súčasný predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba v pondelok (7. 2.) ohlásil, že bude obhajovať svoju funkciu v nadchádzajúcich jesenných komunálnych voľbách.

Droba poukázal na to, že za posledné štyri roky sa jemu a jeho tímu podarilo zrealizovať desiatky projektov, ktoré pomáhajú zlepšovať život ľudí v kraji.

Spomenul napríklad otvorenie najväčšieho a najmodernejšieho očkovacieho centra v Bratislave, modernizáciu stredného školstva vrátane otvárania nových odborov a revitalizácie školských športovísk, záchranu a rekonštrukciu mnohých kultúrnych pamiatok či budovanie cyklotrás.

„Chcem pokračovať v práci, ktorá dáva zmysel,“ povedal Droba a dodal, že svoje pôsobenie v župe vníma ako „úspešný príbeh dobrého tímu ľudí, ktorý funguje ako švajčiarske hodinky“.

V prípade znovuzvolenia prisľúbil pokračovanie výstavby Malokarpatského obchvatu, budovanie koľajovej dopravy a parkovísk, výstavby kampusov v Bernolákove, Modre a Bratislave i rozsiahly športový areál v Petržalke, rekonštrukciu Divadla Aréna či Rusovského kaštieľa.

Drobov protikandidát zatiaľ nie je známy, v médiách sa však objavili informácie o opätovnej kandidatúre súčasného starostu bratislavskej mestskej časti Nové Mesto Rudolfa Kusého. „Nemám z neho dojem, že by chcel kandidovať,“ uviedol Droba na adresu Kusého.

Predseda BSK tiež oznámil, že bude pokračovať v spolupráci s tímom bratislavského primátora Matúša Valla. Doterajšiu spoluprácu s Vallom považuje za príkladnú.

Predseda SaS a minister hospodárstva Richard Sulík informoval, že plánujú postaviť svojho kandidáta aj do volieb v Nitrianskom kraji, jeho meno však zatiaľ nešpecifikoval.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny