Na hlavný obsah

Kauza Dobytkár sa dostala pred súd

Medzi ôsmimi obžalovanými je aj Norbert Bödör.

Najväčšia korupčná kauza s agrodotáciami – Dobytkár, sa dostala pred súd. Medzi ôsmimi obžalovanými sú aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör a finančník Martin Kvietik. Podľa obžaloby boli na čele korupčnej schémy. Ich advokáti sa snažili súdny proces odročiť, no neúspešne.

,Je to mega stroj korupcie a prania špinavých peňazí, niečo neuveriteľné,“ aj s týmito slovami posielal sudca v kauze Dobytkár podnikateľa Norberta Bodora do väzby. Toho času je už na slobode, na súdny proces prišiel v sprievode dvoch advokátov.

„Toto nie je obžaloba, toto je nepodarený, bulvárny novinový článok,“ vyhlásil Robert Kaliňák, obhajca Norberta Bödöra.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Dobytkár je o korupčnej chobotnici v štátnej platobnej agentúre. Kto chcel získať agrodotáciu, musel zaplatiť. Podľa záverov vyšetrovania bola výška úplatkov cez desať miliónov eur. Obžalobe čelí aj päť firiem.

Spis má vyše 30 000 strán. Obžalovaní sú aj bývalí funkcionári Pôdohospodárskej platobnej agentúry. Medzi nimi aj Juraj Kožuch, ktorý bol necelý rok vo väzbe. Tvrdí, že jeden z kľúčových svedkov klame.

Obhajcovia obžalovaných požadovali súdny proces odročiť. Spravili tak po tom, ako senát oznámil, že prokurátor predložil nový dôkaz.

Má ísť o odposluchy, ktoré sa týkajú obžalovaných Martina Kvietika a Juraja Kožucha. Súd obhajcom nevyhovel s tým, že s novým dôkazom sa budú môcť oboznámiť počas procesu.

Hlavné pojednávanie v korupčnej kauze Dobytkár bude na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici pokračovať o necelé dva týždne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet