Na hlavný obsah

Kováčik ostáva prezidentom SFZ až do roku 2026

Zvolili ho štvrtýkrát po sebe.

Kováčik ostáva prezidentom SFZ až do roku 2026
Na snímke prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik. Foto: TASR

Staronovým prezidentom Slovenského futbalového zväzu (SFZ) sa stal Ján Kováčik. Delegáti piatkovej (25. 2.) konferencie SFZ ho zvolili do funkcie na nasledujúce štvorročné obdobie už štvrtýkrát za sebou. Post prvého muža slovenského futbalu zastáva od konca septembra 2010.

Kováčik je tretí prezident SFZ po Milanovi Služaničovi a Františkovi Laurincovi. Konferencia je najvyšší zastupiteľský orgán SFZ, ktorý má legitimitu prijať najzávažnejšie rozhodnutia futbalového hnutia v SR.

Na volebnej konferencii v Senci sa zúčastnilo všetkých 87 delegátov s právom hlasovať. Tento počet tvorili predstavitelia za oblastné a regionálne zväzy, zástupcovia za profesionálny futbal Úniu ligových klubov (ÚLK) a účastníci zastupujúci ženský futbal, futsal, trénerov, rozhodcov a hráčov.

Ján Kováčik dostal všetkých 87 hlasov, pričom sa hlasovalo verejne a stačila mu nadpolovičná väčšina hlasov všetkých delegátov.

„Toto zvolenie si vážim najviac z doterajších. Je pre mňa cťou, že v tomto ťažkom období som od vás dostal dôveru na sledujúce obdobie,“ povedal Kováčik.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport