Na hlavný obsah

Maturity budú v štandardnom režime, vyhlásil Gröhling

Epidemická situácia v školstve sa zlepšuje.

Maturity budú v štandardnom režime, vyhlásil Gröhling
Na snímke minister školstva Branislav Gröhling. Foto: TASR

Maturity budú tento rok v štandardnom režime. Potvrdil to v stredu (16. 2.) minister školstva Branislav Gröhling (SaS).

„Jednotlivé časti maturít sa trochu upravia,“ vyhlásil. Už skôr ministerstvo školstva avizovalo, že študenti budú mať pri písomnej maturite na vypracovanie otázok z každého predmetu o 15 minút dlhší časový limit.

„Čo sa týka ústnej časti, tak sme mali nespočetné množstvo stretnutí s riaditeľmi a organizáciami, kde sme ich žiadali o úpravu obsahu otázok tak, aby odzrkadľovali spôsob dištančného vzdelávania,“ vyhlásil Gröhling.

„Študentom budeme garantovať, že ak sa udialo, že do hĺbky neboli prebraté niektoré časti, tak tie nebudú súčasťou otázok,“ dodal.

Epidemická situácia v školstve sa zlepšuje

„Poklesol percentuálny podiel pozitívnych zamestnancov aj žiakov oproti minulému týždňu. Ako sme hovorili, tá krivka sa v rámci školstva zlomila,“ uviedol Gröhling.

Minister školstva poprosil rodičov, aby si vyzdvihli na škole samotesty, aby školy zostali otvorené.

„Od marca by úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) mal vydať vyhlášku, ktorá bude upravovať karanténu, ktorá sa týka žiakov. Máme žiakov, ktorí síce sú pozitívni, ale mnohí žiaci v rámci ich triedy išli následne do karantény. My sme dokázali, že toto nie je potrebné a predpokladáme, že od marca sa pristúpi k individuálnej izolácii,“ ozrejmil nové pravidlá šéf rezortu školstva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko